Documentaire MEER op televisie!


Op oudjaarsavond wordt de prijswinnende documentaire 'MEER - de strijd om de laatste akkers van Amsterdam' uitgezonden op NH Nieuws (voorheen RTV Noord-Holland).


De film is op 31 december vanaf 17:10 op tv.


MEER wordt de hele avond herhaald (ook op livestream via internet) en wordt ook nog eens meerdere keren uitgezonden op 1 januari. 


DOCUMENTAIRE MEER

De strijd om de laatste akkers van Amsterdam

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkeling van het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder en de felle protesten daartegen. De première van deze film vindt plaats op zondag 2 april om 13:00 in de Filmhallen in Amsterdam. GEVECHT OM EEN POLDER
In de Lutkemeerpolder in Amsterdam-West liggen de laatste landbouwgronden van de stad Amsterdam. Eeuwenlang maakten boeren en hun akkers deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En precies daar heeft de gemeente enorme distributiecentra gepland. Over deze plannen wordt al decennia gesteggeld. 


In de film verdedigt GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck de plannen; zij is vastberaden het bedrijventerrein te laten bouwen. Boerin Trijntje Hoogendam probeert uit alle macht te voorkomen dat haar biologische zorgboerderij plaats moet maken voor enorme distributiecentra. Betrokken Amsterdammers komen ondertussen met steeds hardere acties. 

Hoe is het zover gekomen? Waarom wordt het businesspark eigenlijk gebouwd? En zijn er alternatieven?


DRIE JAAR LANG GEVOLGD

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkelingen rond de Lutkemeerpolder en het protest daartegen. In deze periode kwam hij er achter hoe complex het dossier rond de Lutkemeer in elkaar zit. Een lange geschiedenis waarin de gemeente Amsterdam niet altijd even eerlijk is geweest tegen haar bewoners, en dat nu op haar manier probeert goed te maken. Met zijn film wil Bart Melief deze historische gebeurtenis vastleggen en een monument oprichten voor een kleine polder in een grote stad.


Link naar persmap: PERSMAP


DOCUMENTAIRE 'MEER' 

DE STRIJD OM DE LAATSTE AKKERS VAN AMSTERDAM